Svanen stol og Corona stol – Arne Jacobsen og Co.

Forleden dag sad jeg og talte stille og roligt med en af mine gode venner, om alt mellem himmel og jord, som vi så ofte har gjort det før. Af grunde som jeg ikke kan huske, blev samtalen på et tidspunkt ledt ind på designermøbler, som vi eller ikke interesserer os for. Der var ikke så meget mere i det end hvilke møbler vi syntes var pæne og hvilke vi syntes var til at få ondt i øjnene af at kigge på. Så skete det at vi kom til at tale om Corona stol og svanen stol, og min kammerat var overbevist om at de begge var designet af Arne Jacobsen. Jeg vidste naturligvis bedre og prøvede derfor at overbevise ham om at han tog fejl, hvilket skulle vise sig at være lettere sagt end gjort.

For ganske rigtig så er Svanen stol designet af Arne Jacobsen, det har jeg aldrig betvivlet, men Corona stol, se det er en anden sag. Problemet er jo at jeg ikke kan huske hvem som har designet den, og hvis man bare søger på Corona, så finder man frem til alt lige fra cigarer til astronomiske fænomener.

Til sidst lykkedes det mig dog at finde frem til navnet Poul Volthers, men jeg må indrømme at jeg ikke er sikker på omdet er ham som har designet Corona stol.

Det er Poul Volther som i 1964 designede omtalt Corona Stol. En stol som ikke var en umiddelbar succes på grund at det futuristiske design, men sidenhen er den jo gået over i historien.

Håber det hjalp 😉

Corona stolen er ganske vidst noget for sig, men svanen stol er altså også helt fantastisk, men smag og behag er naturligvis forskellig.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bolig
Loftlamper, lysekroner, pendel lamper og væglamper

Efteråret har efterhånden rigtigt bidt sig fast, og vinteren nærmer sig med hastige skridt. Den bliver derfor også hurtigere og hurtigere mørkt udenfor og vi skal tænde flere lamper indenfor. Det er vigtigt at få rigeligt med lys både indendørs og udendørs for at holde humøret oppe i de mørkere …

Bolig
Har du mange problemer med din brændeovn?

Har du en brændeovn og har haft mange problemer med den? Kan du ikke undvære den, men er træt af alt det besvær? Så læs med her!

Bolig
Husk at få lavet en udførlig kontrakt når du skal ha’ nyt tag

Det at få nyt tag er lidt en voldsom opgave at give sig i kast med. Der er meget at holde styr på, og det er ikke små summer det drejer sig om. Derfor er det vigtigt at man sikrer sig med en vandfast aftale.