Fordelingen af godstransport i Danmark

I Danmark, som i så mange andre lande, dominere lastbilen som den vigtigste godstransport. Det virker umiddelbart også ret perfekt til et lille land som vores, hvor man relativt hurtigt kan komme rundt til selv de fjerneste kroge.

Det er fornyelig lavet undersøgelser der viser at det er hele 80 procent af den samlede godstransport i Danmark der bliver fortaget af lastbiler. Jeg havde troet af tog og skibe stod for langt mere.

Togtransport står dog kun for overraskende 1 %, og skibe for de resterende 19 %. Man skulle ellers tro, at det ville være langt billigere, og hurtigere at transportere via jernbanen.

Prøv og tænk hvis vi fik en langt større del af godstransport ført hen til skibe og tog hvad det ville gøre ved ting som motorvejskø og lignede. Det må også helt sikkert forurene mindre.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Transport
Hvilket firma tilbyder god og stabil landsdækkende transport?

Min kompagnon og jeg leder efter et godt firma, der tilbyder landsdækkende transport. Vi skal nemlig have sendt nogle varer til den anden ende af landet, og vi vil meget gerne finde et firma, som vi er sikre på, vi kan stole på, da de varer, vi skal have sendt …

Transport
Jeg overvejer at blive vognmand

Jeg skal til at finde ud af hvad jeg vil med mit liv, og det jeg lige umiddelbart mest har lyst til er at blive vognmand ligesom min far. Min far synes dog ikke at det er en god ide, så jeg vil ikke helt om jeg skal følge min …

Transport
Vognmandsvirksomhed

PDT er en vognmandsvirksomhed, der virkelig opfylder ethvert krav. Jeg har brugt dem i mange år nu og de har altid været punktlige. Jeg kan ikke andet end at rose dem.